• Acai berry
  • Goji berry
  • Guarana
  • Ιβίσκος
  • Λουίζα
  • Πράσινο τσάι
  • Στέβια
Top κριτικές
Έχουμε λάβει 2 σχόλια και έχει μέση βαθμολογία των 5
Τζίνγκο μπιλόμπα
  • Διαθεσιμότητα: Out Of Stock
  • Κωδικός Προϊόντος: ginkgo-biloba
  • Πόντοι Ανταμοιβής: 0

Τζίνγκο μπιλόμπα

A)

Τόσο η κινεζική ιατρική όσο και η ayurveda της Ινδίας πιστεύουν ότι το βότανο Τζίνγκο Μπιλόμπα είναι χρήσιμο στη θεραπεία της διαταραγμένης ψυχικής ισορροπίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του άγχους, των πονοκεφάλων και βοηθά στη μεταβολή της κακής διάθεσης. Το Τζίνγκο Μπιλόμπα θεωρείται το «έξυπνο βότανο», δεδομένου ότι μεταδίδει ένα αίσθημα ευεξίας και πνευματική εγρήγορση και φημίζεται για την βελτιώση της μνήμης.
Το πλήθος ισχυρών αντιοξειδωτικών μπορεί να επιβραδύνει και να περιορίσει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση και την άνοια.
Το Τζίνγκο Μπιλόμπα και μπορεί να προετοιμαστεί με τον ίδιο τρόπο όπως και το πράσινο τσάι και βέβαια με ή χωρίς γάλα ή και σε συνδυασμό με άλλα βότανα.

B)

Το τζίνγκο μπιλόμπα, Ginkgo biloba (Γκίγκο το δίλοβο, σαλιβουριά, Γερμανικά: ginkgobaum), ανήκει στην οικογένεια Γκινγκοϊδών (Ginkgoaceae).

Είναι φυλλοβόλο δέντρο και το ύψος του φτάνει τα 50m. Το φθινόπωρο τα φύλλα του αλλάζουν χρώμα και από πράσινα γίνονται χρυσαφιά, είναι μεγάλα, πλατιά, σε σχήμα βεντάλιας με μήκος 9cm και πλάτος, που φτάνει και τα 15cm. Διαιρούνται σε δύο χαρακτηριστικούς λοβούς που φέρουν στη μέση μία κεντρική τομή. Οι καρποί του δέντρου έχουν ασημένιο χρώμα και περιβάλλονται από ένα σαρκώδες περίβλημα με έντονη και δυσάρεστη οσμή σαν χαλασμένο βούτυρο εξαιτίας της παρουσίας βουτυρικού οξέος. Ευδοκιμεί καλύτερα σε όξινα, καλά αποστραγγιζόμενα, αμμώδη εδάφη.

Είναι το μοναδικό επιζών φυτό της οικογένειας στην οποία ανήκει και η ονομασία προέρχεται από την κινέζικη λέξη Ginkyo, που σημαίνει ασημένιο βερύκοκο (gin=ασήμι, kyo=βερύκοκο). Τα πρώτα γκίγκο εμφανίστηκαν πριν από 270 εκατομμύρια χρόνια, στην Πέρμια περίοδο. Κατά τη διάρκεια της μέσης Ιουράσιας περιόδου υπήρξε μια τεράστια αύξηση σε είδη με μέγιστη βιοποικιλότητα στην Κρητιδική περίοδο σε περιοχές γνωστές σήμερα ως Ασία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Εξαιτίας κατακλυσμιαίων καταστροφών και σταδιακής αλλαγής του κλίματος, εξαφανίστηκε από τη Βόρεια Αμερική πριν από 7 εκατομμύρια χρόνια και από την Ευρώπη πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια. Σήμερα αυτοφύεται κυρίως σε περιοχές της νοτιοδυτικής και ανατολικής Κίνας, αλλά το συναντάμε και σε ναούς στην Κορέα και την Ιαπωνία επειδή έχει συμβολική σημασία στον Κομφουκισμό.

Τόσο η κινεζική ιατρική όσο και η ayurveda της Ινδίας πιστεύουν ότι το βότανο είναι χρήσιμο στη θεραπεία της διαταραγμένης ψυχικής ισορροπίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του άγχους, των πονοκεφάλων και βοηθά στη μεταβολή της κακής διάθεσης. Θεωρείται το «έξυπνο βότανο» δεδομένου ότι μεταδίδει ένα αίσθημα ευεξίας και πνευματική εγρήγορση και φημίζεται για την βελτίωση της μνήμης.  Το πλήθος ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχει μπορεί να επιβραδύνει και να περιορίσει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση και την άνοια. Σύμφωνα με έρευνες εμποδίζει έμμεσα την δημιουργία αρτηριοσκλήρυνσης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφράγματος και βοηθά ακόμα στο να διατηρούνται ζεστά τα άνω και τα κάτω άκρα, στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, στους βόμβους στα αυτιά και στους κιρσούς. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι τα φύλλα του μετριάζουν τις δυσμενείς επιδράσεις του παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονωδών αντιδράσεων, που σχετίζονται με τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα κύρια συστατικά του είναι γκιγκολίδη, βιοφλαβίνες, σιτοστερόλη, μέταλλα και φλαβονογλυκοσίδια.

Το βάμμα χρησιμοποιείται στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία ως φυτικό ίαμα για τη βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών και της νόσου της περιφερικής κυκλοφορίας. Χρησιμοποιείται και για τις αντιβηχικές, χωνευτικές και διουρητικές ιδιότητες.

Τιμή: $0,00

Ποσότητα: + -

Αξιολογήσεις (0)

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας: Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML! Βαθμολογία: Κακή Καλή Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο:

© 2013 Γλυκάνισος. Powered By WebArtists.